Cheesecake med blåbær

fullsizeoutput_365e

fullsizeoutput_365f

Lavede i weekenden en meget vellykket og nem cheesecake, så synes da ikke i skulle snydes for en opskrift! Den er lækker og cremet og frisk med blåbærerne! Kagen skal stå på køl i mindst 8 timer inden servering, så den skal ikke laves en halv time inden gæsterne kommer. Man kan med fordel lave den dagen før man skal bruge den.

Du skal bruge:

  • 80 g smør
  • 200 g knuste digestive kiks
  • 2 æg
  • 400 g philadelphia (ikke light!)
  • 150 g sukker
  • 4 tsk vaniljesukker
  • 5 dl cremefraiche (18-38%)
  • Lidt olie eller smeltet smør til at pensle formen med
  • En springform (ca. 22 cm i diameter)
  • Friske bær eller anden pynt.

How to!

  • Tænd ovnen på 190 grader. Pensl en springform med smeltet smør el. olie.
  • Smelt smøret i en gryde eller mikroovnen og bland med kiksekrummerne når det er smeltet helt. Fordel kiksemassen i bunden af springformen og tryk massen flad og jævn med fingrene.
  • Blend philadelphia, æg, 100 gram af sukkeret og 2 tsk vaniljesukker til massen er helt jævn.
  • Hæld oste-massen ud over kiksebunden og bag i ovnen i 20 minutter plus/minus til den er stivnet.
  • Tag kagen ud og lad den køle af i 25 minutter – lad ovnen være tændt.
  • Bland cremefraiche med det sidste sukker og vaniljesukker, og hæld massen ud over den afkølede kage.
  • Bag kagen i ovnen i yderligere 10-15 minutter til den er stivnet og lad derefter kagen køle helt af, hvorefter den skal stå i køleskabet i mindst 8 timer før servering.
  • Pynt kagen med friske blåbær, hakket chokolade, friske jordbær, eller andet du synes kunne være lækkert ovenpå!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s